Persoonlijk en betrokken bij uw onderneming

Wij zijn belastingadviseurs, accountants en bedrijfsadviseurs. Wij zijn betrokken bij u en uw onderneming en willen samen met u stappen ondernemen. Door u te ondersteunen en begeleiden in ontwikkelingen op weg naar uw doelen. U bent van harte welkom in ons kantoor in Dokkum.

Met meer dan 20 jaar ervaring

Frans van Wieren en Douwe Vellinga besloten in 2001 gezamenlijk Van Wieren & Vellinga op te richten. Samen zetten ze zich iedere dag in om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen op het gebied van accountancy en met advies.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij de kennis in huis om u te ondersteunen. Samen zoeken we naar vernieuwing en vooruitgang die past bij uw onderneming. Samen stappen ondernemen.

Onze waarden

Betrokken

Toegankelijk

Betrouwbaarheid

Innovatief

Ons team

Ons team bestaat uit betrokken professionals. Samen adviseren en ondersteunen wij u op het gebied van accountancy, fiscale en financiële planning of in bedrijfsoptimalisatie.

Frans van Wieren AA

Vennoot & Accountant

Douwe Vellinga AA RB

Vennoot & Accountant

Alexander Waalewijn AA

Accountant & Adviseur

Anje

Secretariaat

Beitske Dijkstra-Nicolai

Assistant Accountant

Drs. Corina Tienstra

Adviseur

Ditty Bokma

Assistent Accountant

  Durk van der Wal

  Assistent Accountant & Salaris Administrateur

  Folkert Smit RB

  Fiscalist & Adviseur

  Gerrit Tamminga

  Salaris Administrateur & Adviseur

  Ingrid Miedema-van der Veen

  Secretariaat

  Jelmer Klaver

  Assistent Accountant

  Jofina Gosma-Elzinga

  Facilitair Medewerkster

  Johan Huisman

  Assistent Accountant & Adviseur

  Jolanda Buwalda

  Adviseur

  Mr. Nienke Huizenga RB

  Fiscalist

   Ronald Bogaard

   ICT-specialist & Assistent Accountant

   Duurzaam ondernemen

   Wij vinden het belangrijk duurzaam te ondernemen. Eerlijk omgaan met elkaar. Maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor mens, milieu en de samenleving.

   Ons kantoorpand wordt verwarmd en gekoeld met grondwater. De verlichting is energiezuinig en wij gebruiken groene stoom. Zo is ons pand en onze processen 100% fossielvrij. Bij ons kantoor staat een laadpaal voor voertuigen van medewerkers en klanten.

   Onze partnerorganisatie Synnovem adviseert overheden en bedrijven op het gebied van duurzaamheid vanuit economisch perspectief.

   Intracommunautaire verwerving auto door particulier

   • Omzetbelasting
   • 01-06-2023

   Een particulier, die in een andere lidstaat van de EU een nieuwe auto koopt, verricht in zijn woonland voor de omzetbelasting een intracommunautaire verwerving. Een auto is nieuw als deze binnen zes maanden na de eerste ingebruikname aan hem wordt...

   Lees meer

   Eigen woning gaat niet naar box 3

   • Inkomstenbelasting
   • 01-06-2023

   De staatssecretaris van FinanciËn heeft Kamervragen over het belasten van de eigen woning in box 3 beantwoord. De vragen zijn gesteld naar aanleiding van een analyse van de woningmarkt door De Nederlandsche Bank en een rapport van het Internationaal...

   Lees meer

   Wet invoering minimumuurloon in Staatsblad geplaatst

   • Arbeidsrecht
   • 01-06-2023

   Op dit moment kent de Nederlandse wetgeving nog geen uniform wettelijk minimumuurloon. Het minimumuurloon is een afgeleide van het wettelijk minimumloon, dat per maand wordt vastgesteld. Het uurloon is afhankelijk van het aantal uren dat in een...

   Lees meer