Bedrijfsopvolging

Hulp en advies bij het overdragen van een onderneming aan een opvolger

Heeft u een opvolger? Het overdragen van een onderneming aan een opvolger is een intensief proces. In persoonlijke en eerlijke gesprekken maken we alles bespreekbaar. Zo kunt u met een gerust hart het bedrijf aan uw opvolger(s) overdragen.

Bedrijfsopvolging in een notendop

Wanneer spreken we van een bedrijfsopvolging en wat houdt het precies in? Van bedrijfsopvolging is sprake wanneer het bedrijf wordt voortgezet nadat een ondernemer ermee stopt, maar de continuïteit van het bedrijf wil waarborgen. 

Zoveel mensen, zoveel wensen 

Bij het proces van bedrijfsopvolging kunnen veel partijen betrokken zijn. Denk hierbij aan particulieren, werknemers, investeerders, aandeelhouders, concurrenten, en familieleden. Van Wieren & Vellinga begeleidt ondernemers en andere betrokken partijen bij het voorspoedig laten verlopen van een bedrijfsopvolging. 

Bedrijfsopvolging in een familiebedrijf

Voor de bedrijfsopvolging van een familiebedrijf moeten belangrijke keuzes gemaakt worden. Onderzoek van de Europese Commissie toont aan dat twee van de drie familiebedrijven er niet in slaagt de bedrijfsoverdracht succesvol af te ronden. Laat u begeleidden en adviseren door onze ervaren deskundigen en breng de bedrijfsopvolging wél tot een goed einde. 

Bereik uw doelen

Bedrijfsopvolging binnen de familie is geen rationeel proces, daar horen emoties bij. Bij van Wieren & Vellinga kennen, herkennen en erkennen wij deze emoties. We maken samen met u een plan van aanpak waarin we alle aspecten van de overname rustig doornemen om zo tot een soepele en succesvolle overdracht te komen. Wij helpen u uw doelen te bereiken. 

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de verschillende onderdelen van accountancy en advies? Neem contact op met van Wieren & Vellinga via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Neem contact op

KvK verstrekt voorlopig geen informatie uit UBO-register

  • Algemeen
  • 01-12-2022

Naar aanleiding van een arrest van het Hof van Justitie EU heeft de minister van FinanciËn de Kamer van Koophandel (KvK) gevraagd tijdelijk geen informatieverstrekkingen uit het UBO-register te verzorgen. Volgens het Hof van Justitie EU...

Lees meer

Wetsvoorstel Wet rechtsherstel box 3

  • Inkomstenbelasting
  • 01-12-2022

Bij de behandeling van het wetsvoorstel Wet rechtsherstel box 3 in de Eerste Kamer heeft de staatssecretaris van FinanciËn vragen beantwoord over de procedure ‘massaal bezwaar plus’. De staatssecretaris bevestigt dat bij een nieuwe procedure over box...

Lees meer

Aankondiging aanpassing regeling STAP-budget

  • Subsidies
  • 01-12-2022

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor arbeidsmarktgerichte scholing. De regeling vervangt de vervallen aftrek voor scholingskosten in de inkomstenbelasting. Het STAP-budget blijkt een populaire regeling te zijn. Uit de eerste resultaten blijkt...

Lees meer